Gå til hovedindhold

3D bymodellen på Open Data DK

Aarhus Kommunes 3D-bymodel dækker hele kommunen, hvor området indenfor Ringvejen er udstillet på Open Data DK

 • Læs op

Indhold

  Aarhus Kommunes 3D-bymodel på Open Data DK

  På grund af størrelse og antal filer af de udstillede data, ligger disse i Aarhus Kommunes eget miljø.

  Hvis der ønskes udtræk fra 3D-bymodellen der ligger udenfor Ringvejen, kan der tages kontakt til: digitalisering@mtm.aarhus.dk.

  Den udstillede del af 3D-bymodellen er inddelt i en række filer, der hver dækker én kvadratkilometer af 3D-bymodellen, inddelt efter det danske kvadratnet (DKN).

  Inddelingen kan ses på linket: http://webgis.aarhus.dk/dokumenter/3DBymodelTiles/Oversigtskort.pdf, hvor du kan identificere de filer du gerne vil hente.

  3D-bymodellen udstilles i 3 formater, alle i højdesystem DVR90.

  DWG_UTM32, hvor alle data ligger i originale koordinater. Filerne kan hentes på adressen: http://webgis.aarhus.dk/dokumenter/3DBymodelTiles/DWG_UTM32.

  DWG_Lokal, hvor data er flyttet -573.000 meter i X-aksen og -6.225.000 meter i Y-aksen, til et lokalt 0, 0. Filerne kan hentes på adressen: http://webgis.aarhus.dk/dokumenter/3DBymodelTiles/DWG_Lokal.

  SKP_Lokal (Sketchup), hvor data er flyttet -573.000 meter i X-aksen og -6.225.000 meter i Y-aksen, til et lokalt 0, 0. Filerne kan hentes på adressen: http://webgis.aarhus.dk/dokumenter/3DBymodelTiles/SKP_Lokal.

  Når du vil hente en fil, skal du højreklikke på filen og vælge Gem link som, hvorefter download går i gang.

  Du kan læse mere om 3D-bymodellen og dens bestanddele på linket: http://webgis.aarhus.dk/dokumenter/3DBymodelTiles/AarhusKommunes3D-bymodel.pdf.

  Sidst opdateret: 6. juni 2024