Gå til hovedindhold

Solcellepotentialer

Aarhus Kommune skal være klimaneutral i 2030, en af vejene hen imod dette mål består af opsætning af flere solceller

 • Læs op

Indhold

  Solcellepotentiale Aarhus Kommune

  Der er omkring 140.000 bygninger i Aarhus Kommune, hvor lidt over 5.000 af disse bygninger allerede har solceller. Det betyder at der potentielt er mange tusinde bygninger, hvor der med fordele for både ejere og klimaet kan opsættes solceller.

  Teknik og Miljø har i samarbejde med NIRAS udviklet en løsning med beregninger af solcellepotentialer på tagflader, for hver enkelt bygning i hele kommunen. Beregningerne er lavet på baggrund af bygninger i kommunens 3D-bymodel, hvorfor der kan være være usikkerheder på de viste potentialer.

  Løsningen har 2 indgange, en hvor der søges på adresser og en anden hvor der vælges områder, ud fra sogne.

  Hvis der søges på en adresse, vises et kortudsnit med den valgte bygning markeret. Her kan de enkelte tagflader vælges, hvorefter der vises relevante oplysning er om den valgte tagflade. Nederst i venstre hjørne er det muligt at få vist skråfotos over den valgte bygning.

  Hvis der vælges et område, vises et kortudsnit med alle bygninger i området markeret. Her kan de enkelte bygninger vælges, hvorefter der relevante oplysning er om den valgte bygning. Øverst i højre hjørne er det muligt at tænde og slukke for forskellige filtre.

  Sidst opdateret: 11. juli 2024